WordPress yazı Editörünüz açılmıyor çalışmıyor veya yazı düzenlemek istediğinizde yazı Düzenlemeyi kayıt etmiyor ise bunun başlıca birçok nedeni olabilir arkadaşlar.
Şimdi bu konuda bu soruya çözüm bulacağız arkadaşlar. Öncelikle Eklentileri kapalı konuma getirdikten sonra Yazı yazma editörünü kullanmayı deneyebilirsiniz.
Bu şekilde bir çözüme ulaşamadıysanız PhpMy admin .httaccess veya php.ini satırlarında
php_value upload_max_filesize 512M php_value post_max_size 512M php_value max_execution_time 999 php_value max_input_time 999
Bu değerleri yüksek tutmalısınız. Yapamazsanız Hosting sağlayıcınızla iletişime geçip değerlerin yüksek olmasını isteyebilirsiniz onlar sizin için yükseltebilirler.
Yine çözüm bulamadı iseniz eğer Tema kaynaklı Sorun yaşıyor da olabilirsiniz. Temanızı değiştirip Yazı ekleyip düzenleme yapabilirsiniz.
Bununla da sınırlı kalmayıp hayla bir çözüme ulaşamadıysanız eğer Yazı Editörünüzü değiştirip deneme yapabilirsiniz. Eklentiler ve Eklenti Ekle kısmında classic editör yazıp bu editör eklentisini kurup deneme yapabilirsiniz.
Tüm bu sorunları deneyip hayla bir çözüme ulaşamadıysanız eğer arkadaşlar database kaynaklı problem yaşıyor olabilirsiniz.

Phpmyadmin içerisine girip tablolara tek tek tıklayıp, Yapı sekmesine gidin. İd alanlarını Kontrol edin. İd alanlarında düzenle seçeneğine tıklayıp, AUTO_INCREMENT A_I seçeneğinin Aktif olup olmadığını kontrol edin.
Taploların yapı sekmesindeki İd alanlarında Mutlaka A_I işaretli olmalı ve birincil seçimi yapılı olması gerekmektedir.
A_I işareti tıklanmıyor ise alt kısımda vereceğim kodları SQL tablosunda tabloların id bölümünde tıklayıp komutları tek tek yazıp düzenleyebilirsiniz.
Yada Hosting Sağlayıcınızla iletişime geçip Bu değerlerin açılmasını isteyebilirsiniz.
Sonrasına mutlaka yazı editörü gelecektir. Yazı yayınlarken Düzenlerken bu sorunlar ile karşı karşıya gelen herkes konuda anlattığım biçimde denemeler yaparsa mutlaka sorunu çözecektir.
Bununla Birlikte Dosya izinlerini de kontrol etmenizi öneriyorum arkadaşlar. Dosyaların ve alt dosyaların izinlerini 775 yapmanız gereklidir.
ALTER TABLE wp_termmeta CHANGE meta_id meta_id BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_terms CHANGE term_id term_id BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_term_taxonomy CHANGE term_taxonomy_id term_taxonomy_id BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_commentmeta CHANGE meta_id meta_id BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_comments CHANGE comment_ID comment_ID BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_links CHANGE link_id link_id BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_options CHANGE option_id option_id BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_postmeta CHANGE meta_id meta_id BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_users CHANGE ID ID BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_posts CHANGE ID ID BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE wp_usermeta CHANGE umeta_id umeta_id BIGINT(20) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
Olası Bir durumda 1075 Key hatası ile karşılaşırsanız Kodları
ALTER TABLE `wp_post CHANGE `id` `id` INT( 11 ) primary key AUTO_INCREMENT
Bu şekilde deneyebilirsiniz. Tablolar resimde görüldüğü gibi işaretli olmalı Yapamadığınız kısımları Yorum olarak iletin, cevaplandıralım arkadaşlar. Kodları SQL bölümünde ekleyeceksiniz arkadaşlar.
İd tabloları mutlaka A_I işaretli olmalı ve Anahtar resmi görünmeli Birincil yapmayı da unutmayın sonrasında probleminiz mutlaka düzelecektir.
Olası bir durumda hiç bir şekilde çözüm bulamadıysanız eğer arkadaşlar. wp_config.php dosyasını yedek alın ve wp_content klasörü hariç tüm klasörleri ftp den silip tekrar wordpress dosyalarını indirip yeniden ftp adresinize yükleyerek deneyebilirsiniz.
Bu verdiğim yöntemler sayesinde kesin çözüm bulabilirsiniz.